شاید برای شماهم پیش آمده باشد که در فضای مجازی و یا در جمع دوستان و همکارنی که با اپل سروکار دارند گرم صحبت شده باشید و با کلمه liquid retina برخورد کرده باشید؛ شاید در نگاه اول زیاد واکنش خاصی از خود نشان نداده باشید اما قطعا ذهنتان را درگیر کرده است.
ما در این وبلاگ قصد داریم شمارو با مفهوم چیستی و عملکرد این کلمه ناآشنا، آشنا کنیم.
صفحه نمایش liquid retina چه ویژگی هایی دارد؟
صفحه نمایش لیکویید رتینا (Liquid Retina) پیشرفتهترین صفحه نمایش LCD در آیفون است که تاکنون عرضه شده است. این نمایشگر از کریستال مایع طراحی شده و باعث بهتردیده شدن رنگها و وضوح تصویر در همان LCDهای قبلی آیفون شده است. اما Super Retina نمایشگری با چگالی بالا است که از فناوری OLED استفاده میکند که بعدا راجع به این موضوع نیزمی پردازیم .
تفاوت نمایشگر رتینا با سایر نمایشگر ها در چیست؟
یکی از مواردی که به صورت ناخودآگاه هر روز با آن سرو کار دارید صفحه های نمایشگر دیجیتال است ، از lcd های کوچک ساعت های هوشمند گرفته تا تلویزیون و مانیتورهای بزرگ .
هرچه کیفیت نمایشگر شما بالاتر باشد درواقع تجربه کاربری بالایی را فراهم نمودهاید و این امر شرکتها را مجاب کرده است که بهطور مداوم کیفیت پنلها و نمایشگرهایشان را افزایش بدهند.
اپل جزو اولین شرکت هایی بود که با عرضه کردن آیفون 4 (در سال 2010) از نمایشگر رتینا با تراکم پیکسلی 326 پیکسل بر اینچ خود رونمایی کرد و و مدعی بود این تراکم برای چشم انسان در فاصله ۱۲ اینچی قابل دیدن نیست ، کاربر پیکسلهای جداگانه را نمیبیند و فقط تصویر ایجادشده توسط پیکسلها را مشاهده میکند.
رتینا به بیان ساده !
به صورت کلی معنا و مفهوم خاصی برای این کلمه وجود ندارد و صرفا رتینا هر نوع نمایشگری است که اپل تصمیم گرفته ازین نام تجاری استفاده کند . شاید این موضوع کمی مبهم باشد؛ اما ایده تقریبی این است که یک نمایشگر اگر به اندازه کافی واضح باشد تا چشم انسان نتواند پیکسلهای جداگانه را در فاصله معمولی شناسایی کند، بهعنوان Retina شناخته میشود به همین دلیل شرکت اپل تا الان بدلیل کیفیت بسیاربالایی که دارد جایگاه ویژهای رو دربین متقاضیان پیدا کرده است .
نمایشگر رتینا چگونه با رقبا مقایسه میشود
نمایشگرهای رتینا تقریباً هیچ تفاوت خاصی با سایر نمایشگرها باکیفیت کنونی ندارند و این شیوه نامگذاری، بازاریابی و حق تجاری ثبتشدهی مختص اپل است که منجر میشود هیچ تولیدکننده دیگری از نام رتینا در محصولش استفاده نکند. در بعضی مواقع حتی شاهد نمایشگرهایی از سایر برندها هستیم که روی کاغذ مشخصاتی بهمراتب بهتر از نمایشگرهای رتینا ارائه میدهند. برای مثال، زمانی که آیفون ۶ اس رونمایی شد، اکسپریا زد ۵ پریمیوم (Xperia Z5 Premium) سونی رزولوشن 4K و تراکم سرسامآور ۸۰۶ پیکسل در هر اینچ ارائه میداد که بسیار بیشتر از گوشی اپل بود.
البته بسیاری افراد اصلا قادر نخواهند بود تفاوت نمایشگر 4K با رزولوشون بالا را در ابعادی به اندازه یک گوشی هوشمند تشخیص بدهند و در صورت صحت گفته استیو جابز، تراکم ۳۰۰ پیکسل در هر اینچ در گوشیهای هوشمند برای نامرئی شدن پیکسلها کافی خواهد بود؛ بنابراین به نظر میرسد افزودن پیکسلهای بیشتر بیفایده و بازی با اعداد صرفا برای جذب مشتریان است.
صفحه نمایش لیکویید رتینا (liquid retina)
این شرکت در سال ۲۰۱۸، آیفون ایکس ار (iphone XR) را با ال سی دی آیفون لیکوئید رتینا (Liquid Retina) معرفی و عرضه بازارکرد. به گفته نماینده اپل، صفحه نمایش لیکویید رتینا پیشرفتهترین صفحه نمایش LCD در آیفون است . کریستالهای مایع موادی هستند که ظاهر مایع دارند، اما مولکولهای آنها آرایش خاصی نسبت به یکدیگر دارند. زمانی که یک منبع نور در این مورد یک پنل LEDنور تولید میکند، این نور از این کریستالها و فیلترهای رنگی عبور میکند و با شکسته شدن این نور سفید، رنگهای مختلفی ایجاد میشود.
میدانهای الکتریکی میتوانند چینش کریستالها را تغییر دهند و با این کار انواع و اقسام رنگها تولید میشود. این صفحه نمایش میلیونها پیکسل را به صورت فشرده و محکم کنار هم نگه داشته و هیچوجه نمی توانیم با چشم غیرمسلح پیکسلهایش را تشخیص دهیم!
Liquid Retina | Super Retina |
---|---|
نوعی از نمایشگر های LCD که در آیفون های XS, XS MAX, X استفاده شد. | مجهز به پیشرفته ترین صفحه OLED با تراکم پیکسلی بالا |
تراکم پیکسلی 326 PPI برای آیفون و تراکم 246 PPI برای ای پد. | تراکم پیکسلی 456 PPI |
نسبت کنتراست: 1: 1400 | نسبت کنتراست: 1: 1000000 |
ماکزیمم روشنایی صفحه برابر با 625نیت است. | ماکزیمم روشنایی صفحه در XDR برابر با 800 نیت است. |
قرار گرفتن متراکم میلیون ها پیکسل در کنار هم | بهره گیری از تکنولوژی OLED یا همان دیود ساطع¬کننده نور |